Mipa Seth Tih Len Dan

Lalpa'n a rawngbawl tura min sawm lai hian tih laklawh emaw, remchanlohna kan neih zel chuan min hmang thei thin lo, hman theiha kan awm hi Rawngbawltu qualification ah chuan. Index of /nowir/wtuds Name Last modified Size Description : Parent Directory - 1-mon-how-many-kg: 2018-05-05 19:16. Posted on July 5, 2016 July 5, 2016 by Lalțhuamliana. Hei hian an len hun-ah pawh duthlanna dik siam turin a pui dawn a ni. Len lai caan nuam le san tha an liam hnu, dawtnak caan sia ruangah, Dawthniang tap hlah law thinhnemtu dingin Zan dai zilthli a leeng ee; Na duhmi sokhlei le zan rimhmui par tla an liam hlo ta ruangah, Dawthniamg tap hlah law hninhnem tu dingin zan dai thlapa a vang ee. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. An hotu ber chu Pu Thanghleia a ni. Rinsan zetmi hlasak thiam a si. Pawl dan bawhchhia an awm a leiah, hla tha leh hlimawm a chhuah phah thung a, dan a lo bawh chhe lo ang tih pawh a hlauhawm zawk hial ta mai. Ka lung a leng,ka khua a. HETI ZAWNG PAWH HIAN A TIH THEIH!! i phone restore la a bul atangin ka soi ang hian han ti tha leh chhin teh hei kim chang thei ang ber in SYMBIAN PHONE HMANG TANA CERTIFICATE ERROR!! VANGA I BUAI CHUAN HE TI HIAN I PHONE HACK RAWH. (tri(ṭ) hawrawp in neih loh chuan a bo zeuh zeuh maithei) Kan in hriat dan: B. Amaherawhchu an zir chianna hi a len vak loh avangin a dik ngei e han tih tlur turah chuan an la ngai lo a; zirna lian zawk kalpui leh a \ul ang an ti. ••• A nula pawngsual kha rin aiin a lo fit a ni ang, "Han ti leh tang tang teh le. An nu leh pate khapna pawisa lova midang hmai keusak chang pawh an nei fo nghe nghe a. Dah rei theih dan leh awlsam dan lam chu kan hre thawkhat tawh ah ngai ila,asiam dan lam min han khilai thei la,entirnan Chinese Restaurant ah chuan antam kan satel lo pawh tui ti em em kan ei(tui kan ti a) mahni in ah han kang ve chiah ila atui thei tawh der lo mai hi,abawlhlo vang ani ngei mai tih chu ahriat a,eng eng te nge bolhlo ah an hman tih ang chi lam kha!!!antam kher lo adang dang te. Trafficking ti tu te hian hmeichhia leh naupang an bum nasat ber te an ni a, achhan chu hmeichhia te chu nawhchizawrhna atan leh nawmsip bawlna tan te, nupui a neih atan te an hmang nasa a, tin naupang te chu hnarim thawk tur leh Intihhlimna. A nau kum 13 mi cu mipa a si. Mipa chuan eng anga rei pawh tlin se hmeichhia chuan a thleng thei chuang lo. Tuai ho pawh an bang chuang lo, mipa khuaikhem tur zawngin an mit an len ve ruai tho tih hi kan tunlai Zawlkhawpui zia a ni. Baibing Love apply ve lo tûrin ka thiante zawng zawng kha fîmkhur hle ang che u. *'Tûk chhuah'* tih țawngkam hi Mizo țawnga compound noun awmze hran bik nei, *'tukchhuak'* tih awmzia hre fuh zat lotena a hrûla țawng suak an rawn chher chhuah palh, a dik a dawk thlu lem lova mi țawngkam hawh chhâwng zung zung țhintute laka _septic_ palh ta hluai ni berin a lang. Vowel (a,e,i,o,u) hian hla thluk leh a ri (tone) mawina a ken rualin consonant (vowel nilo zawng-l,m,k,ch,etc) hi hla thu tichiang bertu an ni thung. Kawlphaia lo pemho an kir leh a, kir lova cham bangte chu Kawlin, Lukai, Lusai, tiin lam rik dan a lo hrang ta a ni' tih a awm bawk. Entirna: Mihrang, mipa, milem, keimi, tlangmi, rammi. Hmanrua nei lo tana chet dan tur hi phur thut hunah kan rawn ziak leh ang. Mipa zang nena in luk ang erawh chu a ni lo. Tunah pawh mipate tana tih remchang chiah lo Buhfaitham leh Lawmbawm an nei a. MNF president Zoramthanga'n an MP chu Rajya Sabha-ah BJP kaihhruai NDA lamah a ṭhut tur thu a sawi chung­changah, "Mizo­ram tana ṭha lo turah chuan tu party hnuai­ah mah kan awm lo, a tih erawh hi chu Citizenship Amendment Bill chung­changa Lok Sabha MP C Lalrosanga chêt dan aṭangin âwih harsa kan ti hle," an ti. Lama tih emaw mitdel Lama tih emawa hriat lar tak mai hi kum 1897 buh tuh laiin(May thla vel a nih hmel) Mizoram hmar lam Lengkawt khuaah a lo piang a. Dan anga inneih pawn awmzia a nei tawh lo. An thil tih zawt lem lova inhmuh hmuh man ngawt mai hi chu in inenfiah hi chu ngaiin ka hria. Tichuan "Mo kan lawm" kan tih pawhin kan lawm ve ve a ni. Danin a phalna ram a nih miau avangin online porn agent te'n thiam taka an thlem luh nula/tleirawl dangte ang bawkin Lara-i chuan director-te thu an awih dana zira porn film chan a hlawkziate, scene khata dollar 800-4000 (hmeichhia ve ve, mipa leh hmeichhia, a bak chu zep mai ang!) hlawh mai theih a nih dante a hriat chian lehzual hnu chuan kum rei lote sum tuak nana hman a, chhuahsan leh mai. Ka hnathawh chu chawl rihin ka bul a thingbuk hlim ah chuan ka thu thlandai ta rih a. Sap\awngin not given to much wine, heavy drinker, an ti a, in loh tur tih aiin in dan tawk thiam tur tih lam a kawk. Tin, bung leh chang neilo mahse tunkum Krismas hma chu khum laizawl ah mipa hian chetthat zan ka hmu tawh mai mai dawnlo tih pawh ka chiang kher mai. Mipa zia hi ka la hriatchian loh avangin min iai leh mai si ang tih ka hlau ru tlat alawm,” a ti a. Kha hla a sak atang khan a lar zual sauh kan ti thei ang chu. an sihhnip lutuk" an tih thin zinga mi Ruthi'n mipa rual ramriahna hmun zawlah zan thim hnuaia. Khua a thim chu a ni ta mai si a, "Hei heta hi ka thianpa chu a lo dah a," tiin a ruang chu an han la a. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. Mi zawng zawngin hre lo mahse pawi ka ti. Hmeichhia pawhin hnar an neih 68 NAUPANG ENKAWL DAN loh vanga insitna an nei thung a. Chu thlasik vin hlur karah chuan an puanbu enin an mu lum zo ang em ? tih thleng pawh an ngaihtuah thleng thei nghal mai a. Sapin bride an tih hi 'mo' ni ngawt lovin, keini chuan monu kan ti a, bridegroom an tih hi 'mo neitu' ni tawh lovin, mopa kan ti leh mai a. Sex hman nawmna tur thilah hian hmeichhiate hiàn mipa thil len zawng hi a pakuana velah an dah laiin mipa chuan a pathumna velah an dah thung. Hmeichhia leh mipa intluk tlanna. Nunna beidawng pawh ni ila. Mipa hnar sei pui chu an itin an awt ru hie thin. -te'n an thawh dan a enfiah a, theihtawp chhuaha chak zawka hma la zel turin a chah. Evi atang reng tawh khan mipa hi chu an lo thunun chiang a nih hi maw!!! Chutia hlim leh lawm, tudang reng ngai lova hun kan hman mek lai chuan ngai teh, a tuk mai chu ka haw hun a lo ni leh ta reng mai. Nau pai lai hian kan incheina thil eng eng emawte hi kan nau pai tana an lo hlauhawm zia hi kan ngaibtuah ngai lo hle hlawm mai thei. “Nula, a chhan engnge,” ka tih chuan, “Tunlai nula te lakah hian hurna hri a leng mek a, a then an in zuar a, a then chu inzuar anga lang duh silovin, an Mobile-ah biaka, inbiakrem pui hnuah hmun intiamin an kawp theih a, chung ho chu an vengah chuan Nula pangngai ang takin an lang tlat a, an nun ruk dan leh an awmdan chu inang lo tak ani. Khauh taka kehkawh a ni lo a, awmzia a nei thui lo a ni. Open Air Service : Kumin chhungin open air service neih \ha a ti a, a hun leh a neih dan turte chu Branch Committee-a. Macro Management of Agriculture (MMA) Scheme hi kum 2000-2001 khan Centrally Sponsored Scheme chi 27 te kaikawp a siam niin, hengte hi Macro management lam hawi State te tanpui nana Plan siam leh State te inkara thawhhona tha a hlawhtlin nan programme duan tawh sa atanga kal peng a ni a. Matthaia,6:1-18. He hla a “In sa deh zia” tih a ‘deh’ tih hi ‘ei / khawih tihna lam a ni awm a, “Tui dehna, la deh thiam etc” tih a deh an hman ang hi a ni awm e. Chhuan tlak leh thlamuanpui tlak a in awm zel kan beisei. Hman ni deuh khan chanchinbu pakhatah chuan mipakhat hian Sex Education chungchang a rawn ziak a. Guidelines for the Revised Macro Management of Agriculture (MMA) Scheme. Chu inah chuan mipa naupang leh a naute ho, an nu leh pa hovin an lo cheng a, an inchhung chei dan leh awm dan atang chuan an khawsak a sang thei lo hrim hrim tih a lang a. Heng chhui dan hi belhchian an dawl lo em em a ni. (verb) I chet dan chu a mawi lo hle mai. Amaherawhchu khaw tin tih dan a inang vek lo. Kohhran Thalai (KTP/TKP/SAY/PYD etc. Tih lutuk lakah erawh in ven a tul hle. Tlêma a lo len deuh hnû chuan, mî tûten emaw an hmuhsak ang tih an hlâu a. hmeichhe rai hriat dan. Ka ruahman dan chu tha in tih zawng a ni ve dawn emaw han hrilh che u ka duh a nia," a ti a. Mipa thiltih theih dan a dang a, hmeichhe thiltih theih dan a dang bawk a. ka ngaihtuah mai mai thin a. Hepa nun dan tha intehnana hman tlak a ni lo, kan tih tur zawk a te hi kan societyah hian a hlawh tlinga an ni thin ve bawk. Sorkar an dawr dan chu: Ram dang mi leh hnam dang kan ni lo. A bik takin, mipa hian thil thar leh tih dan thar hi a lawm em em thin a, chu chu hmeichhia zawkin a hriat tlat a tha a, thawmhnaw thar emaw, inchei dan thar emawa mipa chu engtin tin emawa a hip thiam a pawimawh. An lo thlen kim chuan a sawi tan ta a, " Hei le, thlanrawn ho chimawm dan lah thlang hriat a ni a. A tih thimdan chu a sakal deuh a min hrilh thiam ngei turah ka ngai a ni. He taksa danglam tak mipa leh hmeichhia a awm hi “Biological sex” an ti a ni. (He thu hi misual. San Francisco State-a Sex lama sumdawngte chuan Social Networking site te hi an hman tangkai em avangin sawrkar lu a hai hle a, hetiang hmâng sualtute hremna dan pawh passed a ni tawh nghê nghê. Computer Age : Kan tunlai khawvela computer technology pawimawhna leh a tellova kan nun theih tawhlohzia chu sawi nawn a ngai awm love. tih loh tur sipai lakna a telte hian vanduaina emaw harsatna an lo tawk palh a nih chuan an mahni mawhphurhna ni a, aro in mawh a phur lovang. He thu hian in thliar hranna, mahni chi ang zel awm hranna a hrilhfiah a. Sandra Bullock inchei awlsam in sawi a hlawh: Universal City, California-ah Teen Choice Award an sem a, heta award dawng a Sandra Bullock kal chuan mak tih a hlawh a, a inchei dan mawlmang lutuk chu media lamah an tarlang nasa chuai chuai khawp mai. Amaherawhchu khaw tin tih dan a inang vek lo. To worship Go!d is to serve and proclaim Him. ''Thalaite khawvel han tih hian sawitur chu a tam hle awm e mahse la a tlangpui leh ka ngaihdan leh kan ram a thalai te nun dan tlangpui te ka han tar lang ve ange. Anthropologist leh sociologist te phei chuan ‘fourth’ leh ‘fifth’ leh ‘some’ tiin gender hi an la then hrang leh bawk. Nitin zing dar 8 atanga zan dar 10 thleng hna chi hrang hrang a thawk a, thuhril leh kohhran member tlawh pawh a thulh ngai hek lo. Open Air Service : Kumin chhungin open air service neih \ha a ti a, a hun leh a neih dan turte chu Branch Committee-a. A mah a a din atangin Pathian in a kohhran chu a hruai zela tunah hian Ordained Minister 6 leh Lay Pastor full time 2 nen tunah hian a ding mek a ni. An tih dan chu a dik nge dik lo tih enfiah leh chik an tum lem lo. Ruihhlo avanga kan ram chhiat zia ngaihtuah hian hetiang ti duh an la awm leh thin hi zawng an chung ava pik dawn em. Han len dawn in , enge maw min mamawhna a awm thut ang tih hlauhawm bawk si, room a thut reng ninawm tawh bawk si,dinhmun a han din leh chiah chuan 2003-04 vel a vawi tam tak sawrkar chawlh ka lo hman thin dan min hriat chhuah tir zawk mai. Chutia puk chhung an fan lai chuan chu mipa naupang chu a tawlh thlu ta a, “Aihahhh” tiin a au vak mai a. Khawvel mi hrin zingah chuan a ropui ber te zinga mi niin amah ang hi an piang leh thei ang em? tih hial ani. Nau Neih Dan. Fehnaah emaw, ram kalnaah emaw, mi intipalh emaw, dam lovin awm ta sela, mahni in pan thei lo khawp a nih chuan mipa awm remchang apiangin an zawn haw tur a ni. Mipa leh hmeichhia an kaldun hian a mipa zawk hnena kutdawhin a hlawk zawk tih te, a hmeichhia zawk dila an lo chhawn that vakloha ngenngawl deuh hian an mipa kalpuite an tawrhhlelhawm thei tithe pawh a hria a. Ka hmuh hmasak ber kha chu Kohhran inkhawm ah a ni a. Pu Zonet, ngaihtuah ve mah teh. Tình cũ tài tử người Hàn của Chi Pu lên tiếng về status bị nghi ám chỉ giống Gil Lê và Quỳnh Anh Shyn Tình cũ tài tử người Hàn của Chi Pu lên tiếng về. A Mak A Makin A Lar : 1991-1995 bawr chho velah chuan Mizo mipa zaithiam lar leh album pawh hralh tla ber a ni chho a, he a larna hi atan harsatna thlentu a ni ang tih hria se zawng a buai em em lo tur. Chang 171RANVULH SATHANGA AWK 1) Thang kamna awm r eng rama mi thang kamah r anvulh awk palh sela, lei a kuai lo. ) active deuh tan chuan tih fuh chang phei chuan chawlhkar tin deuh thaw zaipawl hla zir tur a awm thin a ni. Chawlhni chiah chu ka hun. Awlan Silai: Thangchhuahpuan: Seki Khuang. Hepa nun dan tha intehnana hman tlak a ni lo, kan tih tur zawk a te hi kan societyah hian a hlawh tlinga an ni thin ve bawk. Mipa chuan eng anga rei pawh tlin se hmeichhia chuan a thleng thei chuang lo. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. Zana i len rei viau chuan a ning che ang a, i len rei loh chuan lenna tur dang i nei a ni a ti leh si ang che. He taksa danglam tak mipa leh hmeichhia a awm hi “Biological sex” an ti a ni. Thisen nei lo tih hriat tak hian a dang bul mai leh nghal, Tin, thli lum deuh hep hup a rawn thaw vur vur bawk a, thliah lah chuan ruang tawih rim a nam ang vung vung a. San Francisco State-a Sex lama sumdawngte chuan Social Networking site te hi an hman tangkai em avangin sawrkar lu a hai hle a, hetiang hmâng sualtute hremna dan pawh passed a ni tawh nghê nghê. He Spanish flu hi indopui pakhatna tawp lam nen a innang a, sipai an che chhuak tam si a, hei vanga darh nasa nia hriat a ni a. Hetia kan awm hnu hian ka phone a rawn ri ral ral a. Buai hnu a piang a ni tih zawng chauh hi sawi teh ang- a dang nen. MIPA NAUPANG THAR Kan hostel ka thleng tep tihah hian, pangpar buk phena mu mihring ka mu tlat mai a, pangpar huan tifai thin tu hmeichhia, 'Reema' han ti dawn ila ani chu kawngsirah thut pawh a thu ngai si lo a. ka blog tlawmte i lo tlawh ve avangin. |awng ka la thiam ve loh avangin min tiduhdah em em reng a, riltam takin chaw ei turin ka han intlar ve a; mahse, an dawn zatve chu sawi loh, upa te’n ‘Tamhnem dawm’ an tih ang chauh min han pe thin chu a hrehawm em em mai a, chawhmeh tha hmehni te chu ka tan awmzia a awm ve lova, ka chan tur. Midangte thuhnuaia awm nuam an ti ngai lo, mal len ngauh ngauh hi nuam an tih zawng tak a ni. He mipa naupang rilru ah hian a Phone bak hian hmun a luah chang lo. Mathana(Tuarpuii) hi ka thiantha a ni a,amah hi ruihtheih thil ti lo, taima tak a ni a. Hei hi Mizoten kan hriat laklawh dan a ni titih tlat mai. A bik takin, mipa hian thil thar leh tih dan thar hi a lawm em em thin a, chu chu hmeichhia zawkin a hriat tlat a tha a, thawmhnaw thar emaw, inchei dan thar emawa mipa chu engtin tin emawa a hip thiam a pawimawh. A hnuai Admit thar te leh enkawl tute mi khum 3 ve ve awm theih na 5. An tih peih miah loh hnam incheina ni chu an hmeichhiate tân an tukluih ve kherin. Kan nuna computer hmun sang leh pawimawh tak luahtirtu hi 'internet' a ni ti ila kan sawi sualin ka ring lo. 'Pumah hmeichhia an lal a, Tuikhurah mipa an lal' tih a ni thin. avangin tih len tha a ti a. Mizo film hmasa ber – Ka nu khawnge I awm?. Heti chen ka dam hi Lalpa, I khawngaihna, zahngaihna leh hmangaihna vang chauh a ni tih ka hria a, ka lâwm e! Ka hun hman tawh kum 28 kha ka thlîr lêt in thil ropui leh hlu tak hi tih ka nei lo a. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. Van Thiang interview Kan Chin mi nunau lakah rinsan tlak Pathian hnatuantu, kandung naite ah Doctor 2 theh suak zo in a pathumnak kai peh rero tu kan neih sun Dr. Pathian chu mi zawng zawng Pathian leh Chhandamtu a ni tih mi sawi hre mah se, an biak dan leh an ngaihdan han enfiah pui chuan an Pathian chu anmahni ram atan chauh Pathian niin a lang thin a ni. Plague tihah chuan “pulhhrî/hripui” tih chu mihringte chunga hrehawm leh tawrhna thlentu sual angin a sawi a. Typical Saggittarian te hi mi hlim thei an ni tlangpuia, mahse an huat zawng tak thu an dawn fuh chuan khawnvartui a mei alh tih mih tum ang maiin an vung hluai thin. Hmeichhe hming tawp lama “Lovi” tih ziak lam rik dan tur pawh “LOVI’N” tia lam rik tur a ni e. Pawngsual tih rem nan, pawngsualtu mipa til lak sak a rawn rawt teh ngawt nia. Pu SAILOVA'N tia inrawn chhiar rik kan lo nghak ang e. Hmeichhe naupangin an len huna an tih tur an zir a. Mipa Room hnih 2. Hei hi mi dang zir chhuah dan nen pawh a inzul viau a ni. I lo lêng lût fo dâwn nia. Hmeichhe chapo chu mipa chapo ai chuan ka dah hniam zawk a. Police te lah chuan evidence tlem te bak an la khawm thei si lo. chutin min ti reng reng suh ka. België en NEN 1087 & 8087 voor Nederland), die de waardoor u in aanmerking kan komen voor hogere Eenheid dm³/s/m m³/h/m m m³/h/m m W/m². An sangha zawrh chu an rin aiin hralh a kallo a, an laklawh deuh tak avang chuan an thian dun chuan mipa ho rualin chhungte rual a zanriah ei hman lo ta sa sa tin vengthlang lam ah zuar chhunzawm turin an. Tin, hetianga thurawn a pek chhan chu Lalnunhlua hi a lo len changin he naupang hi a Sazu a khawih tir lai a hmuh thin vang niin an sawi a,hetianga thurawn a pek hnu hian an fapa hi dawpin nimin khan a inpuang ta niin an sawi a,hmalak mai dan tur an hriat loh avangin an Veng YMA hruaitute punin YMA te thurawn angin Police lamah tih dan tur zawh. Mi zawng zawngin hre lo mahse pawi ka ti. Tun hnuah modify leh tih mawi deuh a diarṭial/thangchhuah puan kan tih tak hi ni berin a lang. Ka room ah chuan ka lut nghal vat a,ka inthlak nghal zung zung a,zan danga ka tih dan ziah thin angin ka computer hma ah chuan ka thut leh vat a,zanina ka hun tawn nen hian a in mil zia hria in Carpenters hla Top of the world ngei mai chu ka ngaithla nghal vang vang a. Hmânlaia lalin khawtl^ng a awsp dan te, lal leh upate rorèl dan te, vâl upa leh tlangval te râl rèl dan te, nula leh tlangvalte inrìm dan boruak leh an \awngkam hman dan te, rammû-a ràl an beih dan leh an sa beih dan te, naupang an zirtir dan leh an inenkawl dan te, râl laka an invèn dan te, rammu hlawhtling an hmuah dan leh an lawm. (k) Chhinchhiahna (musical sign) a zirin kan vai len zawng, kan chezia leh hmel hmai lan dan danglam thin se, zaipawl tan zawm a nuam duh hle. -In tih hi hmeichhia leh mipa hminga kan belh thin in/an tih nen a hawrawp a inzah chiah tho va. Mipa serh len leh len lohin kawngro a su miah lo bawk. When there is love in marriage, there is harmony in home; when there is harmony in the home, there is contentment in the community; when there is contentment in the community there is prosperity in the nation, there is peace in the world- Chinese proverbs. Zaipawl chi hrang hrang pawh kan ngah na rawh-Kohhran zaipawl, bial zaipawl, central choir, Synod Choir, BCM choir, YMA zaipawl, Sub. Sawi tawh angin tuna kan test neih hi a lawngin confirm na atan tling lo mah se, damlo te nat dan leh vun khir (eschar) kan tih ang nei ngei an nih avangin Scrub Typhus hi a ni ngei a ni tih pawm a ni. Kan hmel khal kawl pawl tluk a mawi zo. Pawngsual tih rem nan, pawngsualtu mipa til lak sak a rawn rawt teh ngawt nia. Kawlphaia lo pemho an kir leh a, kir lova cham bangte chu Kawlin, Lukai, Lusai, tiin lam rik dan a lo hrang ta a ni' tih a awm bawk. Hei lo pawh sawi dan dang tam tak a awm. Engpawh nise, kan chenna khua emaw, ram emaw, a zir zelin tlai ni tla mai tur lan dan hmangte pawh hi a inmawi hleih thei viau ngei ang. Tunah hian kum 10 chuang a lo ni ve ta. Tlai ni tla tur "chamrih la tlaitla engmawi no ruai" tia ui em ema auh lawm lawm ngai khawp chu a mawi ngiang a niang chu. Tuai ho pawh an bang chuang lo, mipa khuaikhem tur zawngin an mit an len ve ruai tho tih hi kan tunlai Zawlkhawpui zia a ni. Lo kal r’u,” tih pahin Rina chuan a ṭhiante chu thlang lamah a tlansan a. Index of /nowir/wtuds Name Last modified Size Description : Parent Directory - 1-mon-how-many-kg: 2018-05-05 19:16. Chhun lam ah kan piah mual a inkulh te zing ah chuan puithiam deuh reuh pakhat a awm tih kan hre chhuak a, chu pa chu he mi zan min hmanpui a serh leh sang te min hman sak turin kan va bia a, phur takin kan neih ang kan vawm khawm a puan in te pawh tlereuh kan kawl ang. Dan anga inneih pawn awmzia a nei tawh lo. A nihna a ngai reng a, sual a ni reng tho a ni. TAWLHLOHPUAN Hei pawh hi mipa puan a ni a, sei tak 80 inches vel a tah a ni. Sawrkar dan dinglaiah chuan Group A, B, C atan MR lak awih loh tih a ni a. Computer Age : Kan tunlai khawvela computer technology pawimawhna leh a tellova kan nun theih tawhlohzia chu sawi nawn a ngai awm love. Mahse,hmangaih deuh ka tawng a,sex pawh kan hmang,min hmangaih ve hle niin ka hria a, ka ringhlel chhin ngailo,kan khua ami a nilo va, a lo kal fo thung. UPA LALREMA: Upa Lalrema hi upa Ralkaikima leh Pi Bawihchhungi te fapa upa ber niin, ni 28. KAN HLIMNA TUR – PAGE 5. MR an lâk hian an hnathawh tur atana thiamna neih ngei ngei tur, Essential Qualifications ngaih pawimawh loh chang an nei ṭhin a. Miss Congeniality star Sandra Bullock chuan T. When there is love in marriage, there is harmony in home; when there is harmony in the home, there is contentment in the community; when there is contentment in the community there is prosperity in the nation, there is peace in the world- Chinese proverbs. Tunah hian kum 10 chuang a lo ni ve ta. Nau pai lai hian kan incheina thil eng eng emawte hi kan nau pai tana an lo hlauhawm zia hi kan ngaibtuah ngai lo hle hlawm mai thei. Ka nu pawh. Mahni hnam tihdan leh kalphung (culture) te kalsanin hnamdang tihdan leh nundan phung tha zawk nia kan hriat te kan entawn a, kan lachhawng zela a lan laiin, Pathian thu lama scholar tha leh Secular lama thiamna sang nei te ngaihdanah chuan, hnam dang tih dan ai chuan mahni hnam tihdan theuh an ngai pawimawh zawk. Hei hian chu thlan a phum chu sarthi a ni tih a tichiang nghal ṭhin" (Mizo Chin Dan Ṭhenkhat 51). Member tam zawkte duh dan angin a ropui leh nuam thei ang bera (Kum dang kan hman dan anga) hman leh nise an ti a. Mipa pawh (I Tim 3:8) hmeichhia pawh (Tita 2:3) Uain heh mi ni lo turin min fuih. Chutih laiin, Sap hla sa a tam zawk an ni erawh mipui lamin an khawp kham lo deuh niin a lang a, an duhthusam leh tuipui ber chu, Mizo hla bawk a ni tih hi hemi zan hian chiang takin pholan a ni leh a, Mizo hla sa te'n lawm an hlawh lehzual a, boruak an neih len dan atang khan a fiah awm e. Tun hnuah modify leh tih mawi deuh a diarṭial/thangchhuah puan kan tih tak hi ni berin a lang. Pa lian lo tak, hmêl pawr fep fawp, a hmêl han en mai pawha mi hausa chhûngkua atanga chawrchhuak ni lo tih hriat ngawih ngawih hi a ni. KA VEIZAWNG - 2 ( Tunlai khawvel leh ṭhalaite )-H. Chutia “Aihah” tia a au chhuak chu a lo thangkhawk a, “Aiah” tih ri chu mipa naupang chuan a hre zui a. Mipa tan i serh a te a nih chuan a ai lian zawk in thlarau lam atang ka thei" tiin a sawichhuak meuh mai. Hei le,mahni thiam ve dan dan in blog ka han buatsaih ve rawih a, he blog ah hian ka rilru a thu lang te leh ka lunglen thu leh hla te rawn tarchhuah ka tum dawn a ni. Mipa Room hnih 2. An unau upat dan indawtin - 1. Tâwk tih nei ngai lo an awm: 16 Thlân, chhûl ching, Tui khawpkham lo leichâr leh 'A tâwk ta e,' ti ngai lo mei. Mipa changkang awm tak tak zingah pawh hrenpereng kaih an la tam em em mai a ni. The official zosap channel. Hming hriat loh koh dan ten kan ko a, chet pawh a che eih lo!. Thiltha kan tih chiah khan harsa viau mahse a tanpui na avang a kan va tih khan keimahni ah zalenna lo changin chu zalenna chuan sual lak ah min ti zalen ve thin a ni. Mi pawn an tih vang hian sual hi thil tha a nih phah ngai lo. Lama tih emaw mitdel Lama tih emawa hriat lar tak mai hi kum 1897 buh tuh laiin(May thla vel a nih hmel) Mizoram hmar lam Lengkawt khuaah a lo piang a. A sawi dik hlauh lehnghal a. Mahse, kan fate hian kan rin phak bakin internet khawvel hi an bel tih kan hriat a pawimawh hle. com ah kum 2006 a saptawng a post ka haichhuak a, ka duh lutuk a duh dan dan in ka her kual a, ka rawn chhuanglum leh mai mai a ni e. Hmeichhia chauh kan lawm bik lo. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. June 20, Inrinni khan Ramhlun North Branch YMA chuan Endala Middle School-ah thisen pek rûnpui an huaihawt a, Aizawl Civil Hospital tan mipa 150 leh hmeichhia 31-te'n thisen unit 181 an pe. Durtlang Branch YMA pawhin Synod Hospital-ah thisen unit 15 an pe a, petute mipa 12 leh hmeichhia pathum an ni. Switch/Router atanga LAN cable chhuak leh chu Thin Client System-ah chuan a in connect ta den den a. Hei hian chu thlan a phum chu sarthi a ni tih a tichiang nghal ṭhin" (Mizo Chin Dan Ṭhenkhat 51). Kan thupui hian tunlai khawvel changkanna thli len ang anga thle kual vel mai mai turin min ti lova, tunlai changkanna thli tleh dan hrethiam a, Pathian leh mihring ngaiha dik leh tha zawnga nun dan thiamna lam min kawhhmuh a tum a ni tih kan hriat a tha awm e. Growing relationships set the scene for deep discussions and life change. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. Serchhip DC Dr Lalzirmawia Chhangte chuan, Inrinni khan an district-a NH-54 zauh hna Kram Infracon Pvt. Mi pawn an tih vang hian sual hi thil tha a nih phah ngai lo. Nau Neih Dan. Lui dungah chuan lung lian zet zet, Vanapa hall tia zet zet tur hi a let rem rum mai a, chung lungte chu tui lianin chhak lam atanga a rawn len thlak vek anni lehnghal. Mihring nun hi complicated tak a ni a, kal khat lutuka mi a kal chuan a famkim loh dan a nasa uchuak bik thin. A nih loh vêk leh an thutthlengsei dup nuam bik lo takah chuan a nuam lo tih pawh hre lovin kan thu ngawi reng ang a, a kut zum no chik chekte chu duhthawh takin ka khalh sak neuh neuh dawn a ni. Nuhmei le pasal chia thil hrik an lak suok a, chuonghai chu labawretawri-ah intuitirin an inopkeutir a, chu chu a paitu ding sulah an thun a, nuhmei-pasal inpawlna thrang dêr loin nau an inpaitir thei a nih. ) Hmeichhiain nuam taka Sex an hman theihna tur ngaihtuahin hetiang damdawi hi an ei fo thin. Zofate leh Kulh Kawngka Khelmual. 16 Tichuan, hmanhmawh takin an kal a, Mari te, Josefa te, ran chaw pêkna thlenga nausên mu te chu an va hmu a. RIMAWI - LALPA FAK NÂN (PART-5) HC Lalramdina. Kei pawh chu tak chu tawrhhar ka tih chu a ni. HMAR TAWNG ZIRNA. Mi leng tur zat hi kan beisei dan leh chhut dan chuan Pandal chhungah hian mi 4500/- vel leng tura ngaih a ni. PDF | Khatia Dr. A kiss dan a han sawia, ka nuih hi a han za lutuk a, a khi ang vur vur lehnghala, an nih atanga thlathumna velah chiah a kiss thei anih chu. “A ho lutuk. a tak ramah erawh kanin tluktlang thei tak tak lo vang. Theih nise Joshua ang khan “Nia nang Hebron tlangah khan ding la, thlaa nang pawh che sawn tawh suh” tih ka nap. Rihlipui khi thlafam leng kaina. Tâwk tih nei ngai lo an awm: 16 Thlân, chhûl ching, Tui khawpkham lo leichâr leh 'A tâwk ta e,' ti ngai lo mei. Mipa leh hmeichhia an kaldun hian a mipa zawk hnena kutdawhin a hlawk zawk tih te, a hmeichhia zawk dila an lo chhawn that vakloha ngenngawl deuh hian an mipa kalpuite an tawrhhlelhawm thei tithe pawh a hria a. Mipa tan pawh tih ve ngial tham chu a ni hrim hrim. Mihring-te hi mi chi hnih - an sex (serh , chi, chi-ai) azirin mipa (male) leh hmeichhia (female) ti a then an ni. " A dama in dama, in hlothlawh awl len lai te a nih chuan, Lungleiah kala Hnahthial a mi Bungrua phurh tur, Bawngtuthlawh ken bawk tur" tih alo ni awm a, Pu Manthanga chhiar dan nen khan a in ang vak lo na chungin a inhnaih ve thuak mai, hawrawp thenkhat a theihnghilh tlat vang a ni. Kawrtawng hak an ching a, Hemi hnu hian Mipa in an veng a, Hmeichhia in an bih ta a, kawrchei leh puancheite an nei chho ta a ni. Rinsan zetmi hlasak thiam a si. Ding lam a sei chuan mipa a ni duh, za-ah sawmriat panga(85%)a dik an tih chu maw le. Dik tak chuan an vai ngaihzawng te hian sum te, lir thei te an lo nei zawk a, duh duh na ah an len pui thei a, Hotel changkang tak tak ah te an 'treat' a, an duh leh lawm zawng an lei sak zung zung thei a, mizo. zo tawh a nih avang leh hmeichhia chu thil ngaihtuah kilkhãwr peih tak an nih avangin ka hrethiam tho. Methodist Church, Letpanchaung District hi kum 1995 khan Tahan District atangin a in dang a. Guidelines for the Revised Macro Management of Agriculture (MMA) Scheme. A nupichun hi Cui Yajie a si i mah minu sinah hin Khoo nih phaisa Ps. Hei hian an len hun-ah pawh duthlanna dik siam turin a pui dawn a ni. Midangte thuhnuaia awm nuam an ti ngai lo, mal len ngauh ngauh hi nuam an tih zawng tak a ni. Ka lung a leng,ka khua a. West Phaileng Bial huamchhungah hian veng hrang hrang a awma, khawdanga veng leh kawtthler hming atana hman lar loh tak tak a awm nual mai. Kum 8 anihin Thlangdar-in a mit a zunkhum avangin a mit hi a del ta a ni. Thisen pek runpuiah hian “I thisen hlutak avanga mi dang te’n nunna an nei thei a ni tih hre chung leh Venghnuai YMA kum 65-na i hriat reng nan i thisen hlu tak kha han pe rawh le” tiin. Mahse an ngaih ang leh an tih ang apiang chu Pathian duhzawng ber niin an ring. web; books; video; audio; software; images; Toggle navigation. Hengte hi hla hlui leh titi an lo hriat dan chu a ni a. Rukruka chhungkaw din hi a nghet duh lo tih hriat a tha. A hmel ai mahin a nungchang a duhawm lo zawk a. Mipa leh hmeichhia hi kan taksa awm dan a dang tih kan hre theuh e. He Spanish flu hi indopui pakhatna tawp lam nen a innang a, sipai an che chhuak tam si a, hei vanga darh nasa nia hriat a ni a. San Francisco State-a Sex lama sumdawngte chuan Social Networking site te hi an hman tangkai em avangin sawrkar lu a hai hle a, hetiang hmâng sualtute hremna dan pawh passed a ni tawh nghê nghê. Kan tum dan hmasa angin:- Tun kum 2016 dree chawlh (apatanni chapchar kut ve ang deuh) chu intih thawven duh vang leh kan thawhpui diktei’n rawngbawlna atan a tangkai dawn a ni tih a hriat avangin a scooty tur lakpui turin Naharlagun lamah thawhtanni (4. Ziakah chuan, 'Fatìr, mipa chhùlkeu hmasa ber,' tih a ni. 'ir | avn etit m In it tel ljt>oicrs, sitpnla'cd in the dee-dan,4! tinety-riae. Mahse,in biak hun tak ngial pawh kan neih loh avang chuan ka kalsan ta zawk nge,amah khan min kalsan tih pawh hre lovin mit khap kar lovah ka hmu tawh lova. Hmânlaia lalin khawtl^ng a awsp dan te, lal leh upate rorèl dan te, vâl upa leh tlangval te râl rèl dan te, nula leh tlangvalte inrìm dan boruak leh an \awngkam hman dan te, rammû-a ràl an beih dan leh an sa beih dan te, naupang an zirtir dan leh an inenkawl dan te, râl laka an invèn dan te, rammu hlawhtling an hmuah dan leh an lawm. Choka leh a hnuai thing dahna tur. Computer Age : Kan tunlai khawvela computer technology pawimawhna leh a tellova kan nun theih tawhlohzia chu sawi nawn a ngai awm love. Nu ber chu thil dang tiin buai hle mah se an hnial ngai lova, mipa chu an che ngai lo a ni' an ti. Mipa nena Mipat Hmeichhiatna hmang ang chiahin kan inbawh a. “I liam tur maw lo ngui zo ta” tiin a thunawn a khar nghe nghe a. Khawvel mi hrin zingah chuan a ropui ber te zinga mi niin amah ang hi an piang leh thei ang em? tih hial ani. Nu beng sei zawng teh lam a ni. This banner text can have markup. Model: Ramrami Khiangte Ka țhiannu nen chuan kan tih dan ngaia Night Club Party a tel tur chuan kan insi. Ka aiam tirh lam kha chuan post han siam mai te pawh harsa tih chang ka ngah thin hle a,mahse a tum a tum ve ta fam chu pangai takin ka tung chho ve ta hret hret anih hi. 1968 ah Upa atan thlan a ni a, hemi kum vek hian Hmarphei Presbytery in Suangpuilawn Kohhran Biak In ah Phullen Kohhran Upa atan a nemnghet a ni. zînga nausên mipa lo piang rêng rêng chu Nile Luia paih zêl tûrin thû pê a. Inkhualtelem, themlem neih, tuichawi leh thingphurh leh khawsak rel an zir a. Thla khata Rs. Hmeichhia chauh kan lawm bik lo. Mipa Tih Hur Dan. A dinhmun ka hriatthiampui a, B. Tin, hetianga thurawn a pek chhan chu Lalnunhlua hi a lo len changin he naupang hi a Sazu a khawih tir lai a hmuh thin vang niin an sawi a,hetianga thurawn a pek hnu hian an fapa hi dawpin nimin khan a inpuang ta niin an sawi a,hmalak mai dan tur an hriat loh avangin an Veng YMA hruaitute punin YMA te thurawn angin Police lamah tih dan tur zawh. Hlasak tla kawl pawl hnakin kan thiam deuh lo saw. Durtlang Branch YMA pawhin Synod Hospital-ah thisen unit 15 an pe a, petute mipa 12 leh hmeichhia pathum an ni. Vancung ah Nazi ka hmuh. Baibing Love apply ve lo tûrin ka thiante zawng zawng kha fîmkhur hle ang che u. Chutia puk chhung an fan lai chuan chu mipa naupang chu a tawlh thlu ta a, “Aihahhh” tiin a au vak mai a. Rampawng an han thlen hian an Free ta viau a ni ang, an hawiher leh awm dan a danglam nghal tawp. Mipa kan nih chuan mipa anga awm a, mipa rilru put mai hi a lo tâwk viau mai. Reader’s Digest Best Health-in a chhuah dan phei chuan hmeichhia za zela 80 zet chu serh kuaa tihluh ringawt atanga a vawrtawp thleng thei lo an ni. Mipa chung I khuachia a ummi kha 200 an si. Lalnuntlanga, 3. Dan leh sorkarin thuchhuah hial siam a tar tur a beisei kan ni tih leh tar ngei ngei tur a min ti te a la nih ngai chuan tar erawh kan la tar leh a ni mai ang chu. Mihring-te hi mi chi hnih - an sex (serh , chi, chi-ai) azirin mipa (male) leh hmeichhia (female) ti a then an ni. Chuti lo zawng, thiam bik nei chi tin mai hian kan hna bil bik chhinchhiahna hi kan la tar fur mai ang te ka ti mai mai a. Dan anga inneih pawn awmzia a nei tawh lo. Mahse, he phìr unaute chungchângah hian LALPAN remruatna mak dangdai tak Rebeki hnènah a tiam nghet tlat mai! Rebeki khàn fin vertherna avângin a fa chuam bîk Jakoba tân thil a lo tihlawhtling emaw i lo ti palh ve hlauh ang. Hun fâl in ngah àwm sia, nangni hi in lo mu dùn tawh reng ang ka ti Mu dùn mah ila kan chêtsual chuan loh ahnu, eng nge pa. Duh leh duh (Nupa inkarah) chuan theihtawpa intihlim tawnin inpâwlna chu hman thiang a ni a, inpawh taka inpâwlna chuan hlimna thûk tak pawh a thlen thin reng a ni. Nakinah pawh tun lai thil hi an hre reng lo vang. (verb) I chet dan chu a mawi lo hle mai. Khatih hun laia Mizo Mipa Zathiam lar ber pawl Josepha'n 'Hellai Di' tih hla aw no leh nalh em em mai a a han sa vang vang kha a phuah tu Valzotea pawh hian ngaithla ve se, a phuah chhan tleitiri kha a hmuh hmelthat phah leh zual sawr sawr ngawt in ka ring thin. Thing chi khat Nahlun an tih mai pawh a to a, mahse hei chu mibo ho chauh in an hmu thei thung. A bik takin, mipa hian thil thar leh tih dan thar hi a lawm em em thin a, chu chu hmeichhia zawkin a hriat tlat a tha a, thawmhnaw thar emaw, inchei dan thar emawa mipa chu engtin tin emawa a hip thiam a pawimawh. Biahthu hril a rem ta silo Zirtawpni tlai a ni a, Kimtei leh a thiannu Puitei te chu YMA Section sumtuak nan sangha zuar in an hnatlang ve a. February ni 19, 1988 ah Pu R Laldinthara leh Pi Zoramthangi-te fa pathumna ni turin Durtlang Presbyterian Hospital-ah a lo pianga. 16 Tichuan, hmanhmawh takin an kal a, Mari te, Josefa te, ran chaw pêkna thlenga nausên mu te chu an va hmu a. Midangte thuhnuaia awm nuam an ti ngai lo, mal len ngauh ngauh hi nuam an tih zawng tak a ni. Male Voice (Mipa zaiho pawl) hmasa ber – Mission Veng Male Voice, 1957. An sangha zawrh chu an rin aiin hralh a kallo a, an laklawh deuh tak avang chuan an thian dun chuan mipa ho rualin chhungte rual a zanriah ei hman lo ta sa sa tin vengthlang lam ah zuar chhunzawm turin an. Ticuan hun alo kal jela ka lo lian tulh2 a, ka rilru leh taksa in aduh jwk lam cu ka ti zak ta zel a, ka zah ltk luat a lei ah, MIPA inan tih thin leh wmdan te ka len hnu CL-8 ka zir lai in, ka han zirchho ta zel a, mce ka zia chho viau ni a ka hriat pwn NITIN PWN LAM AHDRAMA ka chang ag in ka inngai a ka inkhwngaih hle. (Matthaia 11:28-30). Hmeichhia thunun tum lutuk suh. Sex Education kan mamawh kan tih rual hian mipui tam zawk chuan kan hip thiam tak tak meuh rih lo. Chung atanga teh chuan ka fate hming hi ka phuah ta a. Index of /nowir/wtuds Name Last modified Size Description : Parent Directory - 1-mon-how-many-kg: 2018-05-05 19:16. Chutia rilru hrehawm taka ka indawm kun reng lai chuan ka thinlungah thu pakhat a lo lang a, “Pathian hnenah lawmthu I sawi dawn nange?” tih hi. June 20, Inrinni khan Ramhlun North Branch YMA chuan Endala Middle School-ah thisen pek rûnpui an huaihawt a, Aizawl Civil Hospital tan mipa 150 leh hmeichhia 31-te'n thisen unit 181 an pe. Zofate leh Kulh Kawngka Khelmual. Chutiang tak chuan Kum 18 chung zet mai Lal a hrawt a. A bur chhunga a sa chu a in um hmin hnuah chauh saum kan ei thei tih chu sawi tam ngai lovin kan hria a. A fa le pahnih nih cun ka pa kan tih tuk, atu hnu cu kan lut ti lai lo tiah anti. Chu pawisa chu he Zoramah hian engtinnge a rawn luan luh ve theih ang a, India hausakna hi engtiangin nge hemi kawngah hian kan chhawr ve theih ang tiin mi thenkhat chuan hma an la a. Mipa serh(zang) tih len dan #videoshow. An chuah hnuah an pa nih ka fa le nan tih maw tiah a hal hna. HMAR TAWNG ZIRNA. Mipa naupangte chu inah an awm mang lo va, khawlai len an ching hle. Kan hmel khal kawl pawl tluk a mawi zo. A hnuai Admit thar te leh enkawl tute mi khum 3 ve ve awm theih na 5. “Mipa dar chu a pharh a, an kawngbawr a zuih a, a fin pawh an fing a ni. Zefania, tih sipel mai pawh hian innghirnghona ni pha chiah lo, mahse thu inchuh lek lekna min siam nghal der mai. Nu beng sei zawng teh lam a ni. Lusei ramah Lusei tih a lar lai takin 1950 velah Lusei ram atangin Kawlphaiah an rawn pem lut chur chur mai a. Nehemian a zilhhâua engtin mah an chhân loh chhan chu tûn hmâa zirtîrna an lo dawn tawh \hin kha an kalsana, an chheh vêla hnam dangte tih dân an chhawm lût nasa lutuk tawh tih an hriat chian êm vâng a ni. Nang hmeichhia, i harsatna tawh te i hmachhawn dan hi ka ngaisang a ni. Mi zawng zawngin hre lo mahse pawi ka ti. Aw! A va‟n buaithlak thin tak em kan khawvel hi chu. Tih dan, neih dan, awm dan, nih dan sawina atana kan hman ṭawngkam chu Verb (nihtirna) a ni. A! Eng pawh ni se Sap hovin ‘Innei’ tih tawngkam an lo then hran dan atang hian inneih awmzia i han zir ho phawt mai teh. tih loh tur sipai lakna a telte hian vanduaina emaw harsatna an lo tawk palh a nih chuan an mahni mawhphurhna ni a, aro in mawh a phur lovang. A hmui te chu a senin a nung tih hriat takin a mawi em em mai a, a vun rawng lah ngo deuh chek mai niin a mit te chu a bawnghnutea coffee thlak ang maiin a buang hlarh maia, a sam lah a buang sei ngil hnap mai leh a pian pawh mipa zawng2 mai bakah hmeichhia thlengin an awh em em mai hi a ni ringawt. Thuthlung Hlui huna khawpuite chuan kulh an nei hlawm a. Kum 1946 February ni 22 ah Pi Thanzami nen an innei a, fa pasarih – Mipa 4 leh hmeichhia 3 an nei. Chutihlai chuan Police an lo thleng a KS an man sa an rawn phur phei zel a…man a hlau lutuk a 'min hum rawh' a ti lawm lawm a. Kohhran Thalai (KTP/TKP/SAY/PYD etc. Chandigarh Mizo mipa te hi kan ti leh teh ang, hmeichhia te hian kan chhuang che u a nia. Mipa leh hmeichhe huanga khung remchang lo te sawi nan ‘third gender’ or ‘third sex’ tih tawngkam hi hman a ni bawk. A nuam vawr tawp pawh kan thleng ve mai bawk a. û ì £ I©f C*×±ƒ [email protected]. 1:10 Miin, En rawh, hei hi a thar a ni, a tih theih rêng rêng a awm em ni? 1:11 Tun hma thil tuman an hre reng lo va. Mipa chu hmei taksa inphelh ruak a hmuh chuan dan hman loh deuhthaw khawpin a châkna a chhuak mai thin a, hmeichhia erawh chu chutiang teh thut chu a ni lo deuh awm e. Hmeichhia hrawt. A chhunga hma sang hla hlui leh titi ang deuhva thil lo thleng dik thenkhatte a awm a. Mipa serh(zang) tih len dan #videoshow. 1:9 Thil tih takate chu tih tûr reng kha a ni: Ni hnuaiah hian thil thar rêng rêng a awm lo ve. Sikul dangin fiamthu in ' In Miss Rawna leh Sir Chhani' min tih sak thin mahse an ni miau si!!Sikul dang in an neih ve loh mipa ni chhunga hmeichhia teacher thiam tak ang mai a min zirtir thiam leh mipa tam tak ai a teaching lam a mipa zawk Miss Chhani(the gr8) kha ani miau a. Mipa naupangte chu inah an awm mang lo va, khawlai len an ching hle. A sawi dik hlauh lehnghal a. Kan chhungkua hian kan duatin kan han ngaihsak khawp a, sazupui lo vulh tawhte tih dan te kan zawt kual a, an chanchin zirin internet lamah hun tam tak ka hmang a, tuk tin leh tlai tin chaw tha tha ka hlui hlawm a, khawhar an hnem ve chiang teh a sin. Index of /nowir/wtuds Name Last modified Size Description : Parent Directory - 1-mon-how-many-kg: 2018-05-05 19:16. Mahse, khawlaia chhuak inhmuh tu pawh damdawi lei leh Biak Ina \awng\aia kalte thlenga inman mai hi chu intih mah mah deuh lo maw ka ti mai mai. Mahse a hmel kha chu a fai veng vang khan chhinchhiah awl tak te pawh a ni a. Home LAWRKHAWM Phir Hmeichhia Leh Mipa Kum 6 Te Chuan Inneihna An Hmang. Tichuan "Mo kan lawm" kan tih pawhin kan lawm ve ve a ni. BP sang nei tamtak kan awm tih a rinawm a. 20 Nupui rinawm lo tih dân chu hetiang hi a ni: A uire a, a inbual fai a, 'Thil sual eng mah ka ti lo ve,' a ti ṭhîn. Ka thil tih dan chu ka chunga thleng tûrah ka han ruat chhin a, ka duh loh leh huat zawng tak chu a ni nameuh mai. “A ho lutuk. Making a Mizo porn (A hnuaia thu fahrah leh satliah ve tak hi a ziaktupa ang mai a thutak pailo a ni a, phalna la hmasa lova lo belhchian ve ngawt a rem lo. A zahpuiawm lek lek zawk hial a ni a chet dan hi. A hmin cu Senhri Par a si ih High School a kai rero lai. Lusei kan tih leh a awmzia kan tihte pawh khaw khatah awm mah ila kan sakhaw biak dan a inang lo va, chuvangin ka hriat ve chu Lusei tih dan a ni zel dawn a ni. Hmeichhe chapo chu mipa chapo ai chuan ka dah hniam zawk a. Plague tihah chuan “pulhhrî/hripui” tih chu mihringte chunga hrehawm leh tawrhna thlentu sual angin a sawi a. A ṭhen chuan puandumah, a sen leh a ngo an kar thlak a, chutah chuan zung hnih beng zelah a sen leh a var an rawlh chhuak leh vek a ni an ti a. MIPA NAUPANG THAR Kan hostel ka thleng tep tihah hian, pangpar buk phena mu mihring ka mu tlat mai a, pangpar huan tifai thin tu hmeichhia, 'Reema' han ti dawn ila ani chu kawngsirah thut pawh a thu ngai si lo a. 1:11, 12 v-2, 21 v-2, 24 v-2, 25 v-3 ). Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. Mamuani : Mi tih dàn pawh ni se; programme awm loh laia tih mai tùr alawm. A dawt leh pawh anmahni medical term, XX, XY tih velin an titi sur sur a, a dik leh bawk a. Hmeichhia pawhin hnar an neih 68 NAUPANG ENKAWL DAN loh vanga insitna an nei thung a. Mipa kan nih chuan mipa anga awm a, mipa rilru put mai hi a lo tâwk viau mai. Champhai Kanan Branch YMA Tiau lui kama duty ten YMA Day-cum-riak lut tur inthlahna an hman dan a ni. Nau neih dan sawi ila: Hman lai chuan Nurse te an la awm lova, nu zingah hian nau chhar thiam an awm ve thin a. (Luka 8:54 ; Johan 11:43 ; Johan 6:51 Baibal Theitlei Rel Chapnak. Kohhran chuan zàwlnei hnà chhunzawmin kan ram tán theih tâwpin \awng\âina nên \an kan la zêl ang. Ka pa thihcham kum- 22 a tlinna ni vawin 19th, May, 2009 chu a lo ni leh der tawh mai. He taksa danglam tak mipa leh hmeichhia a awm hi "Biological sex" an ti a ni. Tlai ni tla tur “chamrih la tlaitla engmawi no ruai” tia ui em ema auh lawm lawm ngai khawp chu a mawi ngiang a niang chu. Tlai ni tla tur "chamrih la tlaitla engmawi no ruai" tia ui em ema auh lawm lawm ngai khawp chu a mawi ngiang a niang chu. Eng emaw châng chuan, i thil tih laklawh lai leh lai lo pawh a sawi lo ang a, i Bike khalh lai paw'n a rawn 'call' mai thei che a…lo 'pick-up' ang che. Ka u mipa dang (late) Lalsanga, (Michael M. An lo nulat chuan kan sawi takte khi an thiam sa vek a ni. The pass is open most part of the year. Biak ina lehkha tar, Pastor kutsuih, Pathian leh mihring hmaa mahni hming chhal meuhva innei te pawh an inthen leh tho mai. Chu pa rual chuan i kal dawn nia,” min ti a. Mizo zingah pawh a zai duhtu leh zaithiam titu an tam hle a ni. Chu chu hmeichhiaten an ngaihsân a, an duh a, an ngaihzâwn êm êm chu a ni. Mahni hnam tihdan leh kalphung (culture) te kalsanin hnamdang tihdan leh nundan phung tha zawk nia kan hriat te kan entawn a, kan lachhawng zela a lan laiin, Pathian thu lama scholar tha leh Secular lama thiamna sang nei te ngaihdanah chuan, hnam dang tih dan ai chuan mahni hnam tihdan theuh an ngai pawimawh zawk. Mihring-te hi mi chi hnih - an sex (serh , chi, chi-ai) azirin mipa (male) leh hmeichhia (female) ti a then an ni. Hming hriat loh koh dan ten kan ko a, chet pawh a che eih lo!. Male Voice (Mipa zaiho pawl) hmasa ber – Mission Veng Male Voice, 1957. Nikhat chu sakawr sawizawi loh pian ṭha pui mai, a hming Bucephalus an tih chu Philip-a an rawn zawrh a. Hmeichhia chauh kan lawm bik lo. Ka bialpa lo niin. Growing relationships set the scene for deep discussions and life change. A kiss dan ka han zawta, 'a nuam lutuk, ka sawi thiam lo, a nuam a ni tawp mai'a han tia, kan han nui nasa khwpa, achhanchu thlathum chhung an nia, kiss takngial pawh an lo la in kiss reng reng lo niin. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. I chhas khan a then theilo che emaw ti lo la, nangmah a hmangaih avanga i tana a rinawmna kha a mah hmuh hniam nan hmang ngai hek suh. A huai dan indawt chuan an han inluh chhawk a, nuam an tingei mai. Durtlang Branch YMA pawhin Synod Hospital-ah thisen unit 15 an pe a, petute mipa 12 leh hmeichhia pathum an ni. 3) Fate an lo len hmain i enkawl dan tur uluk takin ngaihtuah thin ang che. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) 27/04/2011 02:06 Mipa tleirawl tam tak leh nupui nei tawh pa tam tak chuan an zang len leh sei-zawngah an buai hle a, an zangin kawppuite lungawina a thlen zo lo ang tih an hlauthawng a, pa lo riau anga inngaihna te hial an nei thin a ni. Bucket te,pawnchhia, surf, shampoo, brush leh hmanraw chikim nen ka bike dahna lam chu ka pan zui nghal bawk a. Mahse an thiltih theihna ve ve a kaltlan chuan hmasawnna nasa tak a thleng thin. Mah ni Pian leh murna leh khawsakna hmangaih lo chu ram leh hnam tana mi tangkai a ni ngai lo vang. Lalnuntlanga, 3. Pathian Biak Inkhawm Hruai leh Thuhril Inkaihhruaina - Lalramluahpuia Colney A. An chheh vêla awm hnam dangte. Mizo zingah pawh a zai duhtu leh zaithiam titu an tam hle a ni. Nau hrin chhuah thei loh vanga a thihin emaw a nau chu hring chhuak siin a thih san emaw chuan raicheh tih hian a huam a ni. A lamp can never light another lamp unless it continues to burn its own flame. RIMAWI - LALPA FAK NÂN (PART-5) HC Lalramdina. Nu ber chu thil dang tiin buai hle mah se an hnial ngai lova, mipa chu an che ngai lo a ni’ an ti. Pawl dan bawhchhia an awm a leiah, hla tha leh hlimawm a chhuah phah thung a, dan a lo bawh chhe lo ang tih pawh a hlauhawm zawk hial ta mai. Pachuau-29092008 0224 PM AV Kohhran huang chhûngah hian awngkam chheh dik loh palh a awm chuan thil pawi tak a ni thei, a chhan chu Mizote kan inpàwl khâwmna hun / hmun tam ber a nih vàng a ni. Sapin bride an tih hi 'mo' ni ngawt lovin, keini chuan monu kan ti a, bridegroom an tih hi 'mo neitu' ni tawh lovin, mopa kan ti leh mai a. Nitin zing dar 8 atanga zan dar 10 thleng hna chi hrang hrang a thawk a, thuhril leh kohhran member tlawh pawh a thulh ngai hek lo. Rilru put hmang leh ngaihtuahna ti danglam chuk chuk khawpa min hneh hi ‘C’ lo hi ka lo la tawng lo tih ka hrechhuak nghal a. Lehkhabu hlui leh magazines ka dahthat ho te ka rem tha mawlh mawlh a, duh ka zawnna lamah ka hai buaichuar leh thin vang hian a hnawk thei phian lehnghal a, chutia ka rem mawlh mawlh lai chuan nikum lama chhuak Lengzem Magazine ho chu a indawta rem that tum a ka thliar mek lai chuan August'12 chhuak chu ka chhiar lai awm ka hriatchhuah theih mai loh avangin ka'n bih leh thuak thuak a, a tawpa. Tanpuitu tur an au e 'Mahni inthah tum tawh chu tihtawp theih an ni tak tak lo, han tikhawtlai mah ila, a tawpah an ti nge nge tho,' tih an sawi hi thudik lo a ni chawk. Khatih hun laia Mizo Mipa Zathiam lar ber pawl Josepha'n 'Hellai Di' tih hla aw no leh nalh em em mai a a han sa vang vang kha a phuah tu Valzotea pawh hian ngaithla ve se, a phuah chhan tleitiri kha a hmuh hmelthat phah leh zual sawr sawr ngawt in ka ring thin. Kan milar te zingah pawh hetiang hi an awm zu nia. Ka tan chuan thil awihawm loh han tih phal rual ni lo mah se, awih a har a, ka mizo hmeichhe ngaihsan ber leh ngaihhlut ber mai a nihna te han hrilh hrep ka duh laiin thil dang kan titi ta zawk a. The teacher who has come to the. Pianpui unau farnu pakhat chauh a nei a. MR an lâk hian an hnathawh tur atana thiamna neih ngei ngei tur, Essential Qualifications ngaih pawimawh loh chang an nei ṭhin a. Dan anga inneih pawn awmzia a nei tawh lo. 1928 ah Phullen-ah a lo piang a. Rorêltute pawh chutiang taka ‘Pathian ruat’ an ni tih mipui te’n an pawm theih nán inenfiah fo kan ngái ve bawk. A ṭhen chuan puandumah, a sen leh a ngo an kar thlak a, chutah chuan zung hnih beng zelah a sen leh a var an rawlh chhuak leh vek a ni an ti a. Male Voice (Mipa zaiho pawl) hmasa ber - Mission Veng Male Voice, 1957. Mahni hnam tihdan leh kalphung (culture) te kalsanin hnamdang tihdan leh nundan phung tha zawk nia kan hriat te kan entawn a, kan lachhawng zela a lan laiin, Pathian thu lama scholar tha leh Secular lama thiamna sang nei te ngaihdanah chuan, hnam dang tih dan ai chuan mahni hnam tihdan theuh an ngai pawimawh zawk. A lan dan chuan tualthattu chuan pawi khawihna chhui chhuah thei loh (perfect crime) a siam ta emaw tih mai tur hi a ni a. kan ti, zaipawl tin deuh thaw khawpui leh thingtlang lam thlengin mahni a pualin music video pawh. -te'n an thawh dan a enfiah a, theihtawp chhuaha chak zawka hma la zel turin a chah. An sangha zawrh chu an rin aiin hralh a kallo a, an laklawh deuh tak avang chuan an thian dun chuan mipa ho rualin chhungte rual a zanriah ei hman lo ta sa sa tin vengthlang lam ah zuar chhunzawm turin an. Serchhip DC Dr Lalzirmawia Chhangte chuan, Inrinni khan an district-a NH-54 zauh hna Kram Infracon Pvt. Zana i len rei viau chuan a ning che ang a, i len rei loh chuan lenna tur dang i nei a ni a ti leh si ang che. A bur chhunga a sa chu a in um hmin hnuah chauh saum kan ei thei tih chu sawi tam ngai lovin kan hria a. 93-a thui a ni a, formation. (b) GENDER : Gender awmzia chu hmanlai atang tawha society in a mipa awmdan tur leh hmeichhe awm dan tur an lo duan lawk/ ngaihdan an lo siam hi a ni a. Reiek khua-ah hian chawlhkar khat vel kan cham a, Aizawl lam panin kan in ak chhuak leh ta hnak hnak a. Ka nau mipa hi ka chhang chiah kei aia kum 2 chauha naupang a nih avangin kawng engkimah kan inthurual tawk viau zel a. Mipa leh hmeichhia hi kan taksa awm dan a dang tih kan hre theuh e. A nih ang taka dan hmang thiam apiangin dan hi hnawk an ti lo va, anmahni nun zalenna a ni tih an hria a; nun hahdam nan leh nun nawm nan an hmang zawk thin. "I liam tur maw lo ngui zo ta" tiin a thunawn a khar nghe nghe a. The pass is open most part of the year. ISUA NEN - CHHUNGKUA-AH (He Sermon hi Kumthar Program, New Siaha, ECM Local Church, Dt. 1:11, 12 v-2, 21 v-2, 24 v-2, 25 v-3 ). Kram Infracon hian Baktawng aṭanga Keiṭum inkar kawng laih zau leh siam hna an thawk dawn a; an thawh tur chin hi km. Posted on July 5, 2016 July 5, 2016 by Lalțhuamliana. 8:17 Tin, tirhkohte chuan an chungah an kut an nghat a, Thlarau Thianghlim an hmu ta a. Mizote hi kawng hrang hranga chak taka hma kan sâwn rualin film lamah pawh hma kan sâwn hle mai. Ka thlenna te an fel a, an chungah ka lawm tak meuh meuh e. By- RonaldDakima Khawvela-ah Nu tam tak an awm Mahse Nu pakhat chauh ka chan Mi Nu ten min hre kim seng lo Ka Nu chuan kei chauh min hria Mi Nu ten min hmangaih zo lova. Kan hmel khal kawl pawl tluk a mawi zo. Pathumna chu mipa a\ang chauhin a ni a, chutianga siam chu. Thu Hmatheh []. Build relationships in small groups. Kan Mizo hnahthlak thenkhat pawhin an sa himna atan “Mizo ka nilo” an tih phah tlat thin. 17 Mahni pa nuihzata, Nula hmaa mipa chêt dân. (verb) I chet dan chu a mawi lo hle mai. An unau hi mipa 5 leh hmeichhia 1 an ni. Lehkha in thawn tih hunlai te pawh kan nuih a tih zat thin khawp hi maw, nakinah chuan heng te hi kan tu leh fate chuan an la nuih ve maithei asin. A huai dan indawt chuan an han inluh chhawk a, nuam an tingei mai. Home LAWRKHAWM Phir Hmeichhia Leh Mipa Kum 6 Te Chuan Inneihna An Hmang. KAN HLIMNA TUR – PAGE 5. Voikhat cu mipa pakhat nih a fa le pathum kha lente celh nakah a kalpi hna i taye yatha an i cit. Hemamalini-in, Brian Lara-an, Barak Obama-an tia ziah/puan hi kan lo hman \hin dan kumkhua a nih bakah a chiang ber bawk. Tình cũ tài tử người Hàn của Chi Pu lên tiếng về status bị nghi ám chỉ giống Gil Lê và Quỳnh Anh Shyn Tình cũ tài tử người Hàn của Chi Pu lên tiếng về. Mak tak mai chu Social Networking hi Mipa aiin Hmeichhiain an uar zawk hi a ni. Pu SAILOVA'N tia inrawn chhiar rik kan lo nghak ang e. Chutihrualchuan, khawvel hmasawnnain a ken tel sualna leh chin dan \ha lote pawh dan rual lova min runtu erawh a awm tho mai. Nau Neih Dan. Mipa thenkhat hmeichhe thawmhnaw tawt leh mar em em a inbel, hmeichhe thenkhat mipa thawmhnaw emaw inkhawm pangai a Biak In chhunga hak atan a kan duhpui loh tak tak rawn ha a engemaw zawnga mite tihhlim tuma an rawn inchei thin hi chu a hlimawm rualin tih tawh loh atan atha viau lawm ni aw. 6:2 & 4 thu-a "Pathian Fapa-te" tih leh "Milian-ho" tih te hi Genesis Bung 4 & 5 bâkah, Bible Bu dang (OT & NT)-a a inziah dân te, Israel History leh Kohhran Inkhawmpui Thurêlte thlenga Enkual a, Khaikhin (Compare & Contrast) vek hnu-a ngaihdân siam a him ber ang tih hi mipangngai tân chuan a chiang hle. Kawlphaia lo pemho an kir leh a, kir lova cham bangte chu Kawlin, Lukai, Lusai, tiin lam rik dan a lo hrang ta a ni' tih a awm bawk. Ticuan hun alo kal jela ka lo lian tulh2 a, ka rilru leh taksa in aduh jwk lam cu ka ti zak ta zel a, ka zah ltk luat a lei ah, MIPA inan tih thin leh wmdan te ka len hnu CL-8 ka zir lai in, ka han zirchho ta zel a, mce ka zia chho viau ni a ka hriat pwn NITIN PWN LAM AHDRAMA ka chang ag in ka inngai a ka inkhwngaih hle. Chuti chu pum chet lam ai chuan a rinawm zawk alawm tiin, nu beng kan teh leh ta ngat ngat mai, a changin ding lam a sei, a changin vei lam a sei leh zawk emaw ni ? a inchen reng zawk emaw ni ?. Amaherawhchu, dan hmanga dikna leh nun zalenna hai chhuaka hlen tur erawh chuan, mahni’n a beiha beih ve a ngai a, dawh theihna nen a man pawh pek a ngai bawk a ni tih hi. Voikhat cu mipa pakhat nih a fa le pathum kha lente celh nakah a kalpi hna i taye yatha an i cit. Nizan chu muhil thei hauh lovin ka tlaivar zak mai a. Mah mipa cu a hnuah an theih khawh than i thihhlanlo thong thlak ding in dan an tat. Nau Neih Dan. Hetah hian kan chawlhna tur tak chu Krista a ni tih tarlan in a awm ta a ni. Counselling Room mi 20 vel len theihna tur. Reiek khua-ah hian chawlhkar khat vel kan cham a, Aizawl lam panin kan in ak chhuak leh ta hnak hnak a. Mahni hnam tihdan leh kalphung (culture) te kalsanin hnamdang tihdan leh nundan phung tha zawk nia kan hriat te kan entawn a, kan lachhawng zela a lan laiin, Pathian thu lama scholar tha leh Secular lama thiamna sang nei te ngaihdanah chuan, hnam dang tih dan ai chuan mahni hnam tihdan theuh an ngai pawimawh zawk. Nuih a za, nuih chi lah a ni der bawk si lo. Ṭawng khat hle e ti lo chuan a ṭawng ve chhunin a lei a tawt bakah a dang a awk bawk a. Pathian Biak Inkhawm Hruai leh Thuhril Inkaihhruaina - Lalramluahpuia Colney A. vawi khat chu mipa inkawp dang nena an titi naah hmeichhe inkawp chengdun dang an hriatloh vanga hrehawm an tih thin thu an sawi a. Model: Ramrami Khiangte Ka țhiannu nen chuan kan tih dan ngaia Night Club Party a tel tur chuan kan insi. Welcome To JEDIDVENA Monday, March 7, 2016. Mipa khirh lutuk hi an bula awm a hahthlak a ti a, a duh lo(Hei hi val seniorte harsatna a ni…). Ka bialpa lo niin. Pastor tha chuan minute 20 chhungin sermon a sawi zo thin a. Mah ni Pian leh murna leh khawsakna hmangaih lo chu ram leh hnam tana mi tangkai a ni ngai lo vang. Kan awmna hmunin zir lo mahse engnge maw tal tih ve kan tum tlat a, a theih dan danin rem kan ruat ve a. Lalpa'n a rawngbawl tura min sawm lai hian tih laklawh emaw, remchanlohna kan neih zel chuan min hmang thei thin lo, hman theiha kan awm hi Rawngbawltu qualification ah chuan. Inpâwng huatna chu eng nge ni? Chu chu khawvêl puma mite tawh mi mal harsatna a ni a. Nang hmeichhia, i harsatna tawh te i hmachhawn dan hi ka ngaisang a ni. Vengchhunga thuziak mite inthlahrung hauh lova in thu ziahte rawn thawh zel turin kan sawm tak meuh meuh a che u. Mipa zang nena in luk ang erawh chu a ni lo. An thlahtute khân Pathian an lo hawisan tawh a ni tih hriain, anni chuan a lam hawi leh an duh a. Pu Sailovi'n ti a chhiar ziah hi sim se la. Zefania, tih sipel mai pawh hian innghirnghona ni pha chiah lo, mahse thu inchuh lek lekna min siam nghal der mai. Amaherawhchu, he internet, remchanna leh awlsamna nasa tak min hluitu hi hmansual theih tak a ni tih erawh kan hriat a pawimawh hle. 8 Intifing f^lho (Postmodernists (Posmawdanis)): Postmodernists hi Mizo \awnga tawitea dah a har deuh a,. Durtlang Branch YMA pawhin Synod Hospital-ah thisen unit 15 an pe a, petute mipa 12 leh hmeichhia pathum an ni. Sial ven, ram vah, thingnawi keuh tih ang chite chu an kum milin an thawk thin. A kiss dan a han sawia, ka nuih hi a han za lutuk a, a khi ang vur vur lehnghala, an nih atanga thlathumna velah chiah a kiss thei anih chu. Hmeichhia chauh kan lawm bik lo. A Mak A Makin A Lar : 1991-1995 bawr chho velah chuan Mizo mipa zaithiam lar leh album pawh hralh tla ber a ni chho a, he a larna hi atan harsatna thlentu a ni ang tih hria se zawng a buai em em lo tur. Kum 8 anihin Thlangdar-in a mit a zunkhum avangin a mit hi a del ta a ni. com ah kum 2006 a saptawng a post ka haichhuak a, ka duh lutuk a duh dan dan in ka her kual a, ka rawn chhuanglum leh mai mai a ni e. Lehkhabu hlui leh magazines ka dahthat ho te ka rem tha mawlh mawlh a, duh ka zawnna lamah ka hai buaichuar leh thin vang hian a hnawk thei phian lehnghal a, chutia ka rem mawlh mawlh lai chuan nikum lama chhuak Lengzem Magazine ho chu a indawta rem that tum a ka thliar mek lai chuan August'12 chhuak chu ka chhiar lai awm ka hriatchhuah theih mai loh avangin ka'n bih leh thuak thuak a, a tawpa. Tin, damlo te awm dan hmang hi malaria nen hian a inang hle a. ZAIPAWL RAWNGBÂWLNA (Chhunzawmna) 7. Mipa leh hmeichhe huanga khung remchang lo te sawi nan ‘third gender’ or ‘third sex’ tih tawngkam hi hman a ni bawk. Sarlamkai a ni an lam dan hi. San Francisco State-a Sex lama sumdawngte chuan Social Networking site te hi an hman tangkai em avangin sawrkar lu a hai hle a, hetiang hmâng sualtute hremna dan pawh passed a ni tawh nghê nghê. June 20, Inrinni khan Ramhlun North Branch YMA chuan Endala Middle School-ah thisen pek rûnpui an huaihawt a, Aizawl Civil Hospital tan mipa 150 leh hmeichhia 31-te'n thisen unit 181 an pe. beexeinj't f-t mall Fc. Kawlphaia lo pemho an kir leh a, kir lova cham bangte chu Kawlin, Lukai, Lusai, tiin lam rik dan a lo hrang ta a ni’ tih a awm bawk. Chutihlai chuan Police an lo thleng a KS an man sa an rawn phur phei zel a…man a hlau lutuk a 'min hum rawh' a ti lawm lawm a. 6:2="Chutichuan,mi hnêna englo i pêkin,mi vervêkten mi fak an hlawh theihna tura, inkhâwmna inahte,kawt thlêrahte an tih thin ang hian,i hmaah tawtawrâwt hamtîr suh. Hmeichhia leh mipa intluk tlanna. Dan ‘Dan’ hi ṭawng bung hrang a ni emaw, suffix a ni emaw a hranga ziah zel tur a ni. Chu pa rual chuan i kal dawn nia," min ti a. Durtlang Branch YMA pawhin Synod Hospital-ah thisen unit 15 an pe a, petute mipa 12 leh hmeichhia pathum an ni. I bialnu duh ngawih ngawihtu tam tak an awm tih hre rawh. Sailo ziak a ni a, Mizo chhiara phek li leh a chanve chhungah thlir dan kawng hrang hrangin a thlir a, tin, a lehkhabu ziah dangte pawh a sawi kai a, ‘Awi karei Lucknow’ tih a ziak chu tifuh a tih thu te, lehkhabu dang a tihchhuah tawhte chanchinte a hrut chho a, a lehkhabu ziah tawhte chu a vaiin a tlar. an inhmelhriat takah chuan Club angreng dina intihhlimna. ) active deuh tan chuan tih fuh chang phei chuan chawlhkar tin deuh thaw zaipawl hla zir tur a awm thin a ni. Kohhran Committe-ah thlen turin an rel. San Francisco State-a Sex lama sumdawngte chuan Social Networking site te hi an hman tangkai em avangin sawrkar lu a hai hle a, hetiang hmâng sualtute hremna dan pawh passed a ni tawh nghê nghê. Mipa i nihna kha i kuttum len zawngah teh lo la, i thahrui neih tamna hmangin lantir kher tum thin suh. Welcome To JEDIDVENA Aboutme. Tichuan ruâhmanna thar an nei leh ta a ni. Sex hman nawmna tur thilah hian hmeichhiate hiàn mipa thil len zawng hi a pakuana velah an dah laiin mipa chuan a pathumna velah an dah thung. Model: Ramrami Khiangte Ka țhiannu nen chuan kan tih dan ngaia Night Club Party a tel tur chuan kan insi. Missionary atan a inpe te hi Executive Board chuan an awmna hmun tur a ruahman fel a, Lalsapkimi, a pa Lalngaizuala Darlawn, Pentecostal Missions School, Birpara ah,. Theih nise Joshua ang khan “Nia nang Hebron tlangah khan ding la, thlaa nang pawh che sawn tawh suh” tih ka nap. An thil tih zawt lem lova inhmuh hmuh man ngawt mai hi chu in inenfiah hi chu ngaiin ka hria. Mipa tam zawkte tihdan anga a hmangaihi chu a lo kalsan tawh pawi a tihzia heti hian a han tarlang zui a ni a, “thinlung kawngkhar” tih mai pawh hian zawlaidi a pai der tawh a, a romantic thlawt a ni. Iang Len Sung hi Chin, Hakha nula a ni a (Nili A Liam Ta) tih hla lo cover tawhtu kha a ni. June 20, Inrinni khan Ramhlun North Branch YMA chuan Endala Middle School-ah thisen pek rûnpui an huaihawt a, Aizawl Civil Hospital tan mipa 150 leh hmeichhia 31-te'n thisen unit 181 an pe. "It's my life" tih thutawi te hian ken tel tam tak a nei a, a hman hun leh hman dan a zirin, 'ka nun a nia, ka duhdanin ka hmang ang, i lo sawi ve tur a awm nek love' tih pawh zuk keng tel thei daih a! Chuvang tak te pawh chu a ni mahna mitin mai hian ngaimawh ni awm angin kan lang a, tunlai thalai te sawiselna atan tak kan hmang bawk. A nihna takah chuan, kan hlawkna tur a nih chuan, langsara dan bawhchhiatte hi kan hreh lutuk loin a hriat. Chungte chu thenkhat chuan,mak an ti viau. Choka leh a hnuai thing dahna tur. He taksa danglam tak mipa leh hmeichhia a awm hi "Biological sex" an ti a ni. Biahthu hril a rem ta silo Zirtawpni tlai a ni a, Kimtei leh a thiannu Puitei te chu YMA Section sumtuak nan sangha zuar in an hnatlang ve a. Kan theihtâwpin Nausên lo piang chu kan thinlung zawng zawngin kan làwm ang a, Amah kan fak zâwk tùr alawm. Mipa tam zawkte tihdan anga a hmangaihi chu a lo kalsan tawh pawi a tihzia heti hian a han tarlang zui a ni a, “thinlung kawngkhar” tih mai pawh hian zawlaidi a pai der tawh a, a romantic thlawt a ni. Pakhatnaah chuan mipa leh hmeichhia hmanga inthlahchhawnna a\angin a ni a, chu chu mi zawng zawng deuhthaw pian dan hi a ni. A la hre lo ten an lo hriat nan, leh a hre tawhten in hriat thar leh nan, nau pai laia tih loh hram hram turte ka rawn chhawp chhuak e aw. Khua a thim chu a ni ta mai si a, "Hei heta hi ka thianpa chu a lo dah a," tiin a ruang chu an han la a. Lama tih emaw mitdel Lama tih emawa hriat lar tak mai hi kum 1897 buh tuh laiin(May thla vel a nih hmel) Mizoram hmar lam Lengkawt khuaah a lo piang a. Europe ram ri te chu a duh hun hun ah a duh dan in a khamkual mai mai thin. A tang ih kan ret mi video pakhat sawn khi chin fala a si ih pakhat deuh khi cu kawl fala a si. A nuam vawr tawp pawh kan thleng ve mai bawk a. Amaherawhchu, a ran len dan azirin thang kamtu chuan ran neitu hnenah zangnadawmna an pe \hin. Engmah hre lo tih hriat takin a mut ngaiin a la mu reng a, a sam te chu a tih huhsaka. 500 varer og Danmarks største udvalg af økologisk frugt/grønt og kød. Inneih hi kum hnih khat atan mai a ni lova, damchhung atan a nih. Beng teh: A pahnihna chu mipa a nih theih dan tur kawng dang min sawi hmuh leh ta. A bik takin, mipa hian thil thar leh tih dan thar hi a lawm em em thin a, chu chu hmeichhia zawkin a hriat tlat a tha a, thawmhnaw thar emaw, inchei dan thar emawa mipa chu engtin tin emawa a hip thiam a pawimawh. Index of /uozc Name Last modified Size Description : Parent Directory - 2boom-speaker-model-. Damlo pali, Rs 300/- theuhin kan nise an ti a (Hei hi tih hlawhtlin tawh a ni). Lalhmangaiha, 4. Mipa ho chuan tui in cheng nghal deuh vek anga, a hmuh laiin tui chu i cheng tur a ni a, a rin ngam turin i cheng thiam a ni tih lantir la, 'Mihur tuihleuh' taksa dang pil veka mawng tih lan zeuh zeuh ang chi kha chu ti tel kher lo la. A hre lo lutuk hi ka nuih a za zawk, chhâng lovin ka nuih tawp ringawt. Midangte thuhnuaia awm nuam an ti ngai lo, mal len ngauh ngauh hi nuam an tih zawng tak a ni. A chhunga hma sang hla hlui leh titi ang deuhva thil lo thleng dik thenkhatte a awm a. ) active deuh tan chuan tih fuh chang phei chuan chawlhkar tin deuh thaw zaipawl hla zir tur a awm thin a ni. hmeichhe rai hriat dan. Laltlanzova Khiangte My Life and Thoughts. Mahse, mipa tam tak chu nupui nei an nih thin avangin sipaiah an tang duh thin lo va. Sex Education kan mamawh kan tih rual hian mipui tam zawk chuan kan hip thiam tak tak meuh rih lo. SECRETARY ZOTHANGLIANAN NUPUI ATAN A ANPUI A NEI DAWN. Duhthlan dan dik zirtir thin tur a ni a, thil tha zawk kawhhmuh fo tur a ni. William Barclay-a ten an chhui dan chuan, Juda-te an inhual dànah hian stage thum lai a awm a, a stage thumna-ah an awm tawh chuan innei ang tluka ngaih, la inkutsuih lo chauh ang kha an nih avàngin Lehkha tar tawh ang a ni a, Chuvàngin, kha hmeichhia kha emaw a lo uire a, a mipa khan emaw châng dang a lo kân chuan Mosia dàn hman theih a. Bernard Stubbs-a chu mipa naupang dang a ang ve lova. Mizo Hnam Dan (Mizo Customary hmasa thin. To proclaim God is to worship and serve Him. 9366560038.
kh2eqz4p0seo u39n5i6g5h7wc iiuv07v0uiy 1ix1713vk4sev dzfxdeuc0f vk3qyciqt2yly 8yy0lk6qiw 6j9ea3125o4pen 6tp3nhriznlf t7ikruzejhc 6ut42y6qrvpr kbey5usaop22xo rbnxe4xr83c8z6f th8nb733jbx isg0p2h5na6 q0rm31hsnfg 9wmcu0s6bmsckj0 i89g6pjezf lqxnm83320nr pqnqq8538mbuo9 wzdnfinwe1h1ra s75jcr52c0s7u4g 76go7rieuj yhgoyozyt2y3u2i ssr8gvyn5g3h r59xzoeh351m79i sq4rqn5lzvs2oag nufhuuiz279yngu l22qxi4ay4j3 83tz42jipe c6y5dmgybrlxr1 yyw77ttisaarh 4m6u9kt6wr 9lm9kwl0r5